onsdag 7 mars 2007

Blandade bilder från Filippinerna.


För Erik var resan kanske ett större äventyr än t.o.m. för mig. För honom var det första gången och han fick träffa mostrar, mormor, gammelmormor, morbröder en massa kusiner och andra släktingar. Han är väl för liten att komma ihåg det, men bilderna hjälper nog till. Och han tog det med självklart lugn, men ibland blev det svettigt.
Här är det moster Tata som håller honom bredvid moster Josephine som håller sin son John Lester, ca ett år äldre än Erik.


Godis tycker alla barn om, Ericka är inget undantag, tvärtom. Polkagriskäpparna blev uppskattade.


Erik blev buren (och pussad) mest hela tiden av sina mostrar och andra släktingar mest hela tiden vi var i Filippinerna. Här med en kusin (Cheryl) till Wilma och moster Virgie.


Alla tycker om att bli fotograferade. Så också Wilmas moster Elsie, här direkt efter att ha badat/duschat efter att dessförinnan ha klarat av veckotvätten.


Lechon pig. Nej, inte än. Men här inspekterar vi tillsammans med lilla Ericka den gris (60 kg) som lite senare skulle slaktas och grillas - och därmed bli just en lechon pig. Stor fest, som tar timmar att förbereda och sedan grilla grisen, ta allt tillvara. Och ÄTA förstås.


Håll grytan kokande kan denna bildsvit kallas. Ansvariga är jag och ett par svågrar. Eldstad är ett par plåtburkar som fyllts med diverse finfördelad firewood, lite större än sågspån. Och så när det tagit eld sätts den stora grytan över det.


Tata och Herald Kim ser intresserat på det hela.Djungel. Den kan se mycket olika ut. I städernas närområden är den ju bebyggd, men riktar man kameran uppåt kan det se såhär grönt och fint ut.
... men riktar man kameran neråt ser man att det är bebyggt, och marken är hårdtrampad lera, ingen grönska precis.


Glada miner. Kusin Michelle och hennes mor, faster Anastasia.