söndag 27 augusti 2017

Min guddotter ErikaOK, Erika i Filippinerna är inte min dotter, ingen Forsgren, utan just en guddotter. I Filippinerna håller man gärna på traditionerna att, om möjligt, förse barnen med gudföräldrar - vid det högtidliga dopet helst dessutom - så blir det officiellt.  Och det medför ett visst ansvar.

Guddotter Erika är nu hela femton år och går på High-school. Hon är en trevlig, söt och väluppfostrad flicka. Här några bilder från årets resa (2017) av och med anknytning till henne.

I skoluniform m kamrat, Senior High School
På denna bild ser vi en betydligt yngre Erika, kanske bara ca 6 år sådär. I främsta raden långt till höger.
Till vänster i bilden kommer Erik instegande i bilden.
En bild tagen på flyget på ditvägen. Erika gillar "Hello Kitty".... och av en händelse så var det reklam för Hello Kitty-prylar i flygstolens ficka.
Visst är hon söt och fräsch. Och ganska lång för att vara Filippinska.      


Här får jag en kram av min guddotter, som tack för ett smycke hon fått. Allt medan några småkusiner väntar på sin tur,
 
Normalt har de ju skoluniform, med vit blus och en kjol. Men denna dag är klädseln anpassat till att hennes klass ska ha gymnastik - fotboll. 

 Så var det detta med "Hello Kitty". Jag hade lovat att hon, som guddotter skulle få lite extra till sitt rum, dvs Kello Kitty-lakan, -örngott, och dito gardiner. Gissa om hon blev glad! Nedan provsitter hon sängen, och knappar, som alla filippinskor, på sin mobiltelefon. Berättar för sina klasskompisar, förstås.