lördag 21 mars 2009

Eriks akvarium

Lille Erik har fått ett akvarium. Ja, egentligen var det ju hans mamma som ville att han skulle få det. Och då blev det ju så.

Till en början var det inte många fiskar. Och det verkar som att Erik fått för sig att han kunde ringa dem med sin förvuxna lek-mobiltelefon.


Ibland händer det också att han föredrar att sitta vid datorn och rita i något ritprogram eller att leta efter roliga barnvideos på internet


Men idag har mamma rensat i akvariet, det är rent och fint, inget fiskbajs och nytt vatten. Erik beundrar akvariet, efter en eftermiddag på Vallsberget.

Ibland får även jag rycka in och hjälpa till med något i akvariet.


Här ser vi att det är ganska många fiskar i akvariet. Fler lär knappast få plats, de måste ju ha utrymme att röra sig på också. På akvariets baksida har vi klistrat en bit julklappspapper med fantasifiskar. Det ger lite mera liv åt akvariet, den trista, vita tapeten bakom är ju inte så kul för fiskarna (eller oss) att se.
Men vi undrar förstås om de kan bli förvirrade av dessa fantasifiskar, som dessutom är stora jämfört med akvariefiskarna.
Vem vet?