måndag 4 april 2016

Erik gjorde scendebut med Kiralina Salandy

Vår son Erik har tumme med sångerskor, det är bara att konstatera. Se t ex tidigare blogginlägg där han mött Louise Hoffsten och Zoie Finer.

Denna bloggtext handlar dock  om hur han mötte Kiralina Salandy.
(En mera omfattande kommentar om detta finns också på den något mindre familjecentrerade bloggen, med denna länk:
http://lars-ericksblogg.blogspot.se/2016/04/jag-holl-pa-att-missa-detta.html )

Plats: Musikhögskolans aula, Piteå.
Tid: söndag em den 3 april 2016.
Det var långtifrån fullsatt, men det störde varken Kiralina Salandy, en fantastisk gospel- och jazzsångerska från Canada, som bor i Sverige sedan drygt ett år, eller Erik.

Vi, jag och sonen, satt på främsta raden och det verkade som att Erik var den första i publiken hon såg...  och hon kom tillbaka till honom hela tiden. Även om hon hade en fin kontakt med resten av publiken också. Ja, hon gillade att sjunga, gillade publiken och, visade det sig, gillade att sjunga med Erik som "extra" komp också. Ibland stack hon mikrofonen fram till Erik dessutom...

Testa om ni får denna länk att funka, för ett litet smakprov.

https://www.facebook.com/100011214191182/videos/198757953841343/

Kiralina Salandy är en sångerska som är uppvuxen med gospel och en mamma som är pastor/evangelist, och som lärt henne vad kristendom är. Och hon utstrålar en innerlig värme av det mest positiva slag man kan tänka sig. Hon gör inte bara ett jobb, en show, utan hon vill verkligen GE något till publiken och det delar hon med sig av med stor generositet.

Mot slutet av första avdelningen så vinkade hon till sig 10-årige Erik och (musikeleven och trummisen) Jonas Zeidlitz för att "kompa" henne tillsammans med hennes ordinarie trummis, vilket de gör med allt större säkerhet sedan de blivit lite varma i kläderna. Kiralina verkar vara mycket nöjd och hon och de unga medmusikanterna tackar varandra.

Och i pausen så kommer flera fram och gratulerar Erik till insatsen. Och PT vill ha hans namn så det kan nämnas i tidningen.
Se denna bild ur PT som hör till artikeln om den "grymma sångerskan som äger rummet".

Så skedde Eriks scendebut, tillsammans med en verkligt framstående sångerska. 
Ett minne för livet.